måndag 17 december 2012

Nationalistisk

Himla massa konstiga diskussioner i Sverige för tillfället. Inga pepparkaksgubbar i luciatåget, nationalsången och kyrkobesök får man inte få för sig på skolor och jag tror att om man fick för sig att gå runt med en gul och blå topp så hade man fått ganska många konstiga blickar.

Här är det dock väldigt annorlunda. Extremt annorlunda. Du kan köpa vad som helst med brittiska flaggan på, från grädde till sjal till dörrstopp osv. De är stolta över sitt land. Alla som bor här. Även om de är besökande studenter för ett år, första andra eller tredje generation britter. Ja som det ska vara. Jag tycker det är pinsamt vad som händer i Sverige just nu. Vad sägs om att fokusera på lite viktigare saker och sluta hitta på massa struntsaker som rap i luciatåg. Satsa på att stärka Sverige med allt och alla som är där istället. Integrera. Låt Sverige växa och bli starkt.

Blev visst lite till mig där när jag såg grädden i kylen. Blir bara då trött och skäms över allas kommentarer och patetiska rasistiska påhopp. Det blir ju bara värre och värre och klyftan växer alltmer mellan "Vi och dom". De där människorna som sitter och gnuggar geniknölarna och kommer på att pepparkaksgubbar kan va stötande. Sluta tänk. Eller tänk om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar